Boekrecensies!

In Moors Magazine (25/01/22): PieterJans muzikale bijdrage maakt een groot deel van het succes van dit vertelconcert uit, samen met de fantastische ritmesectie – de virtuoze, sublieme bassist Dion Nijland en drummer Nout Ingen Housz. Hun muzikale ondersteuning maakt het verhaal nog veel indringender dan het toch al is… Wat ik mooi vind is dat er niet gekozen is voor traditionele Indonesische muziek als ondersteuning van het verhaal, maar voor een aanzienlijk avontuurlijker aanpak – dat maakt het verhaal wat mij betreft veel sterker. Recensent: Holly Moors.

Lees hier het hele stuk.

NBD Biblion schreef op 12/01/22 de volgende recensie: “Op het omslag wordt Indra een vertelconcert genoemd. Het project van Monique de Adelhart Toorop en PieterJan Cramer van den Bogaart bestaat uit een boek en een cd. Op de cd wordt het verhaal verteld van Indra, een jongen die leeft op Java voordat de Engelsen en Nederlanders er kwamen. Op een dag vindt hij een kris (dolk) en daarmee begint zijn reis. Een reis, waarop hij zijn vader, de liefde en zichzelf leert kennen. Het was ook een zoektocht voor de schrijfster, naar de cultuur van haar voorouders en hun teksten zijn mee of na te lezen in het ge├»llustreerde boek. De gesproken tekst met muziek kan eventueel ook gedownloadet worden. Of je de muziek mooi vindt, is een kwestie van smaak, maar als multimediaal experiment is Indra redelijk geslaagd” – recensent: Hans Pols

Nieuwsgierig geworden? Bestel hier het boek!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.